Full rulle hela veckan

 
Häääj! Jag har haft fullt upp den här veckan. Idag är den enda dagen utan någon aktivitet inplanerad på hela veckan. Och nästa gång inträffar om 2v. Sååå...mitt liv ser lite annorlunda ut än jag är van vid. Samtidigt som det kan kännas lite stressande att ha saker planerat varje dag så gillar jag det. Dessutom är det mest saker som jag faktiskt kan ställa in eller ändra om jag skulle känna att det verkligen blir för mycket. 
 
I torsdags träffade jag min läkare. Hon ska skicka en riktad remiss till NPF-enheten för att jag ska få behandling för ADHD utöver medicinering. Jag fick det en kort period på Lenagården direkt efter att jag fick min diagnos, men annars ingenting. Så det känns bra!
 
Jag har även träffat en studie- och yrkesvägledare den här veckan. Vi ska träffas igen på torsdag, och då ska hon hjälpa mig med ansökan till motsvarande Sv. B på komvux med kursstart 23 oktober, och jag kommer läsa på 25% till att börja med. Det känns sååå himla bra! Jag har ett mål nu som jag är galet taggad på att börja jobba mot.
 
Och den här lediga söndagen har jag spenderat med att rensa i mina byråar och hyllor bland kläder, väskor, lakan, skrivböcker, mediciner, papper, och allt mellan himmel och jord. Det var extremt välbehövligt nu inför flytten. Jag blev klar lagom till nedsläpp i Brynäs match mot ett polskt pisslag i CHL. Vinst 8-0, hehhhe. Fina siffror trots att motståndet var flera klasser sämre :) Imorgon ska jag äntligen gå till frisören och klippa ur mitt stackars slitna hår. Kommer förmodligen bli av med en del längd. Alltså precis det jag inte vill, haha. Men det växer ju ut igen. Och mitt hår kommer tacka mig efteråt. 
 
Hoppas ni har haft en bra vecka! Peace out.
 
Vardag | | Kommentera |

jag försöker mest hitta balans

Hej! Återigen har jag flera påbörjade inlägg som inte blivit klara och publicerats. Men men. Just nu handlar mitt liv mest om att försöka hitta balans i tillvaron. Det innebär att jag försöker lära mig vad som fungerar. Vad som gör att jag känner att jag trivs med min tillvaro. Jag fortsätter att återupptäcka att det är rutiner som är allra viktigast. Till exempel så blir hela min dag förstörd om jag sover för länge. Det gjorde jag igår. Men jag lyckades ända släpa mig iväg till gymmet under eftermiddagen, och lyckades i och med det "laga" dagen litegrann. 
 
Jag längtar så oerhört mycket tills jag flyttar. Då kan jag styra mer över vissa saker själv. Främst matrutinerna. Det är så himla svårt att få till just den biten helt så som jag vill när planeringen involverar fler personer än jag själv, och dessutom inte riktigt går i linje med mina tider. 
 
I övrigt mår jag ganska bra. Just precis nu är jag lite stressad och överallt i tankarna, men annars flyter det mesta på rätt så bra. 
 
Nu ska jag ta en dusch, sen ska jag läsa en stund innan jag går och lägger mig. Ha det braaaaa!
Vardag | | Kommentera |

Vardagen är igång igen

 

Ja, jag har glömt att blogga. Har cirka 10st påbörjade inlägg som aldrig publicerades pga att något kom upp som gjorde att jag glömde. Men nu så! 

Vardagen är igång igen, och jag skulle ljuga om jag sa att det inte är skönt. Det är dessutom välbehövt. Under sommaren har jag tappat allt vad rutiner heter, och det är inte något jag mår bra av. Förra veckan och igår blev det ändå lite sisådär med rutinerna, men idag var jag back on track. Uppe ur sängen utan problem vid 06.45, känn på den va! Haha. Låter det konstigt om jag säger att jag är glad att ha en anledning att kliva upp den tiden? Kanske. Men för mig ger det en känsla av att ha en någorlunda "normal" tillvaro (vad normal tillvar egentligen innebär är en diskussion som inte hör till sammanhanget), vilket jag har längtat och strävat efter i många år. Så det är bra att Iris får fylla den funktionen. Det är vad jag behöver just nu. Men inom inte allt för lång framtid vill jag försöka mig på något mer. Nog för att det är bra på Iris med att ha någonstans att gå till, att träffa trevliga människor och vara kreativ, så är det faktiskt inte speciellt intellektuellt stimulerande. Hjärnan får inte jobba. Därför vill jag söka en eller ett par kurser på deltid på komvux. Typ svenska och engelska. Det är två ämnen jag har ganska lätt för och förmodligen skulle klara av utan större svårigheter. Jag ska ha samtal med min mentor på torsdag, har tänkt att ta upp det med henne då.

I övrigt mår jag ganska bra, förutom att jag hade hemska mardrömmar natten till idag. Förhoppningsvis slipper jag det ikväll. Var tillbaka på gymmet i helgen också. Det kändes sjukt bra. Och jag experimenterar lite med olika sätt att planera dagarna just nu. Stay tuned. 

Det var allt jag hade för idag. Nu ska jag sätta mig och pyssla med lite planeringsgrejer. Ja. Jag tycker det är roligt. Hehe. Ha det bra!

Vardag | iris hadar | | Kommentera |
Upp